niedziela, 14 sierpnia 2016

288.

Korzenny placek dyniowy
podany z twarożkiem bio, śliwkami,
sosem czeko, śliwką i tahini

W walce gofry czy placek wygrał placek, pyszny, mocno cyamonowy, korzenny- już taki jesienny. W tym roku mam własne dynie Hokkaido- udało się wyhodować w ogródku, a puree z nich jest wyjątkowe w smaku- najlepsze, chciało by się rzec BIO, ECO, ORGANIC ;>
Miłego dnia wszystkim! 

6 komentarzy:

  1. My też już wzięłyśmy się za przerabianie naszych dyń :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda cudownie *.* aż czuję ten boski zapach!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja też już powoli zaczynam szaleć z dynią :) Pyszny placek, chętnie bym taki pożarła na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zazdroszczę własnej dyni :) A w placku wszystkie moje ulubione smaki.

    OdpowiedzUsuń
  5. Ten kolor! Już się nie mogę doczekać mojej pierwszej dyni w ty roku :)

    OdpowiedzUsuń